Dagverksamhet

På våra fyra dagverksamheter runt om i Helsingborg får du som är äldre sysselsättning och gemenskap om du har behov av att komma hemifrån regelbundet. Dagverksamheten fungerar även som anhörigstöd eftersom dina anhöriga får en form av avlösning.

Många aktiviteter

På våra dagverksamheter har vi skiftande aktiviteter. Det kan vara högläsning, boule, lättare gymnastik, spel, musik, skapande verksamhet och utflykter. Du väljer den dagverksamhet som passar dina behov och önskemål och tillsammans med personalen kommer ni överens om hur många timmar eller dagar du vill komma i veckan.

På dagverksamheten finns omsorgspersonal på plats så att du får det stöd du behöver. Mat och kaffe servereras till självkostnadspris.

En av dagverksamheterna, Café Spaljé, är särskilt inriktad till dig som är under 67 år och har demens- eller minnesproblematik. Här arbetar vi för att skapa möjligheter till meningsfulla aktiviteter där du känner gemenskap och trygghet. På helsingborg.se kan du läsa mer om de olika dagverksamheterna.

Ansök hos Helsingborgs stad

Om du känner att du skulle må bra av att besöka dagverksamhet regelbundet, kan du kontakta Helsingborg stads kontaktcenter på telefonnummer 042-10 50 00. Du får kontakt med en biståndshandläggare som träffar dig och utifrån dina behov beslutar om du har rätt till dagverksamhet.