Daglig verksamhet

Inom Omsorg i Helsingborgs nästan 30 dagliga verksamheter kan du jobba med allt från sköta trädgårdar och hålla snyggt på kontor till att baka eller skapa hantverk som du säljer i våra egna butiker. Dessutom kan du vara med och utveckla våra verksamheter genom att komma med egna förslag på nya arbetsuppgifter.

Våra dagliga verksamheter vänder sig till dig som har en utvecklingsstörning, autism, autismliknande tillstånd eller har förvärvat en hjärnskada i vuxen ålder. Målet är att arbetet på daglig verksamhet bidrar till din personliga utveckling och främjar din delaktighet i samhället. Med andra ord ska det vara ett arbete eller en sysselsättning du trivs med och som är meningsfull för dig.

Hos oss får du arbeta så självständigt som möjligt utifrån dina egna förutsättningar och förmågor. Du får alltid stöd och handledning när du utför dina arbetsuppgifter så att du känner dig trygg med dem.

Vi planerar tillsammans

Innan du börjar på daglig verksamhet går vi tillsammans igenom dina behov, förutsättningar och intressen för att hitta en daglig verksamhet som passar dig bra. När du ska börja på daglig verksamhet får du en kontaktansvarig personal. Tillsammans med honom eller henne tar ni fram din genomförandeplan där det står vad du ska arbeta med och vilka mål du har. Genomförandeplanen följs sedan upp regelbundet.

När du har varit ett tag på en verksamhet kan du ansöka till en annan om du vill, så att du får arbeta med olika saker. Hör gärna av dig till oss om du har frågor om daglig verksamhet inom Omsorg i Helsingborg. Du når oss på daglig verksamhetsförmedlingen, telefonnummer 042- 10 33 26.

Följ oss på instagram

Idag bedriver Omsorg i Helsingborg tretton dagliga verksamheter runt om i Helsingborg. På alla enheter finns handledare tillgängliga under hela verksamhetens öppettid. Du kan även följa oss på instagram för att se vad vi gör på våra dagliga verksamheter. Om du har instagram hittar du oss på dagligverksamhethelsingborg. Du kan även se bilderna genom till exempel iconosquare.

Besök våra butiker

Inom flera av våra dagliga verksamheter arbetar vi med konsthantverk av olika slag. I våra tre butiker Ateljé City, Dalhem och Öresundsboden säljer vi sedan de unika hantverken. Här har deltagarna hand om buti­kerna eftersom kundkontakten är en viktig del av arbe­tet som både ökar självförtroende och ger ett ansvarstagande. På Ateljé City arbetar även deltagare från de dagliga verksamheterna Rubinen och Dalhem varannan fredag.

Du hittar butikerna på Drottninggatan 7, Dalhemsvägen 71 och Karlsgatan 3. Här kan du ladda ned en folder om våra tre butiker.

Ansök hos Helsingborgs stad

Du kan ansöka om daglig verksamhet hos Helsingborgs stad. På Helsingborg.se kan du läsa mer om hur du gör.